به گزارش پایگاه خبری مردمی ها، از سوی دیگر سخنگوی ارتش اسرائیل بامداد روز سهشنبه اعلام کرد که از زمان حمله حماس تا کنون نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از محل زندگی خود نقل مکان کرده و جابجا شدهاند.
همچنین به موازات حملات سنگین صورت گرفته به غزه، ارتش اسرائیل از بمباران مواضع حزب الله در واکنش به حملات اخیر این گروه تحت حمایت ایران در جنوب لبنان خبر داده است.
این در حالیست که تلاشهای دیپلماتیک همچنان برای متقاعد کردن تلآویو به توافق بر سر گشودن مسیر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه از طریق گذرگاه رفح ادامه دارد.
ارتش اسرائیل: ۴ مهاجم را هنگام تلاش برای نفوذ از خاک لبنان کشتیم
ارتش اسرائیل روز سه شنبه اعلام کرد که چهار فرد مهاجم را در جریان تلاش برای نفوذ به خاک خود از طریق مرز شمالی با لبنان کشته است.
این در حالیست که تلآویو پیشتر نیز از بمباران مواضع «تروریستها» در جنوب لبنان در پی بالاگرفتن تنش میان اسرائیل و حزبالله خبر داده بود.
در بیانیه کوتاه ارتش اسرائیل آمده است: «یک گروه کوچک تروریستی که تلاش میکرد از طریق دیوار امنیتی لبنان نفوذ و بمبگذاری کند» شناسایی و مهار شده است.
کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه به نزدیکی گذرگاه رفح رسیدند
کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه که پیشتر در عریش، مرکز استان سینای مصر مستقر شده بودند به سمت گذرگاه رفح حرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کمکهای بشردوستانه در حالی به نزدیکی مرز مصر و غزه رسیدهاند که تلاشهای بینالمللی برای توافق بر سر ورود این کمکها از طریق گذرگاه رفح شدت گرفته است.
مسئول یک سازمان غیردولتی مصری میگوید که این کاروانها به ایستگاه پایانی مسیر خود در حرکت به سمت رفح رسیدهاند و منتظر مرحله بعدی هستند.
حدود نیم میلیون اسرائیلی در پی حملات حماس در اسرائیل جابجا شدهاند
ارتش اسرائیل اعلام کرد که از زمان حمله غافلگیرانه حماس تاکنون نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از محل زندگی خود نقل مکان کرده و جابجا شدهاند.
سخنگوی ارتش اسرائیل روز سه شنبه در یک نشست خبری گفت: «حدود نیم میلیون اسرائیلی در داخل آواره هستند.»
وی افزود: «ما کل جنوب اسرائیل، تمام مناطق نزدیک نوار غزه را بنا به دستور دولت تخلیه کردیم (..) در شمال نیز همین کار را انجام دادیم و بیست محل نزدیک به مرز تخلیه شد.»
سخنگوی ارتش اسرائیل سپس تصریح کرد: «آوارگان به اقوام خود که در مناطق امنتر در مرکز زندگی میکنند، پناه بردهاند؛ این جابجایی جمعیت در اسرائیل قابل توجه است و به ندرت در مورد آن صحبت میشود.»
جو بایدن به اسرائیل و اردن میرود
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به اسرائیل سفر خواهد کرد و سپس برای دیدار با برخی دیگر از رهبران منطقه از آنجا راهی اردن خواهد شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام این مطلب یادآور شد که سفر آقای بایدن به اسرائیل برای همبستگی با اسرائیل پس از حمله مرگبار و غافلگیرکننده هفتم اوت حماس صورت میگیرد.
وی تصریح کرد که رئیسجمهوری ایالات متحده در این سفر بر همبستگی آمریکا با اسرائیل و تعهد تزلزلناپذیر ما به امنیت این کشور تأکید خواهد کرد.»
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که کشورش به همراه اسرائیل روی طرحی به منظور فراهم شدن امکان ورود کمکهای بشردوستانه بین المللی به نوار غزه کار میکنند.
از سوی دیگر، به گفته سخنگوی کاخ سفید، جو بایدن پس از سفر به اسرائیل راهی امان خواهد شد تا در آنجا با ملک عبدالله دوم، پادشاه این کشور و همچنین عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و در خصوص تحولات اخیر گفتگو کند.
شورای امنیت قطعنامه پیشنهادی روسیه را رد کرد
شورای امنیت سازمان ملل متحد شامگاه دوشنبه قطعنامه پیشنهادی روسیه برای برقراری «آتش بس موقت» بین اسرائیل و حماس به منظور فراهم کردن زمینه ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را رد کرد.
اعضای شورای امنیت قرار است در همین راستا عصر سه شنبه باردیگر برای تصمیم گیری در خصوص قطعنامه پیشنهادی دوم که توسط برزیل ارائه شده است، گردهم آیند.
پنج کشور عضو شورااز جمله روسیه و چین به پیشنویس قطعنامه روسیه رای موافق دادند؛ این در حالیست که چهار کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و ژاپن با آن مخالفت کردند و شش کشور از جمله برزیل نیز به آن رای ممتنع دادند.
برای تصویب قطعنامه در شورای امنیت نیاز به تایید دست کم ۹ عضو از ۱۵ عضو این شورا است، این در صورتی است که امکان وتوی آن توسط یکی از پنج عضو دائمی شورا یعنی ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین نیز در نظر گرفته میشود.
بریتانیا و دیگر اعضای دائم شورا به همراه کشورهایی که به قطعنامه پیشنهادی روسیه رای منفی دادند، اجتناب از محکومیت حملات «تروریستی» حماس در این متن را مهمترین دلیل مخالفت خود عنوان کردند.
Wednesday, 9 October , 2024