به گزارش پایگاه خبری مردمی ها به نقل از پایگاه خبری تیترنیوز، ماجرای این سفرها اگرچه با اظهارنظرهای مختلفی مواجه شده و اینروزها از سوی رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب موافقان و مخالفان خود را پیداکرده، اما به نظر میرسد از ابعاد اقتصادی کمتر موردتوجه هر دو گروه قرارگرفته است. اینکه دولتی که شفافیت را محور اصلی برنامههای […]
به گزارش پایگاه خبری مردمی ها به نقل از پایگاه خبری تیترنیوز، ماجرای این سفرها اگرچه با اظهارنظرهای مختلفی مواجه شده و اینروزها از سوی رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب موافقان و مخالفان خود را پیداکرده، اما به نظر میرسد از ابعاد اقتصادی کمتر موردتوجه هر دو گروه قرارگرفته است. اینکه دولتی که شفافیت را محور اصلی برنامههای خود قرار داده، بهطور دقیق با هر سفر استانی چه میزان هزینه به کشور تحمیل میکند، سؤال مهمی است که اذهان عمومی را درگیر کرده. بیشک ابراهیم رئیسی این سفرها را بهتنهایی انجام نمیدهد و هیات همراه خود را دارد، درصورتیکه بار مالی این سفرها از حملونقل این گروه گرفته تا خوردن و آشامیدن بیشتر از ارزشافزوده آن باشد، میتوان گفت که این سفرها نهتنها نتیجهای برای حل گرفتاریهای معیشتی و اقتصادی ندارد که بار مالی اضافهای را هم بر مجموع هزینههای کشور تحمیل میکند. البته برخی از بهارستانیها طی هفتههای اخیر در پاسخ به منتقدانی که از هزینه بالای سفرهای استانی دولت گله کردهاند، میگویند این سفرها کمهزینه است و به دلیل حذف تشریفات زائد، در مقایسه با سفر داخلی دولتهای گذشته، هزینه کمتری روی دست دولت میگذارد؛ اما باید قبول کرد که این سیاست یکبار در دوران دولتهای نهم و دهم موردتوجه قرار گرفت و با وجود هزینههای بالا نتیجهای دربر نداشته است. یک حساب سرانگشتی نشان میدهد که در مدت چهار سال، هر رئیسجمهور، حدود ۱۹۲ هفته فرصت دارد، درصورتیکه رئیسی بخواهد با همین فرمان پیش برود و سیاست هفتهای یک سفر استانی را همچنان ادامه دهد، در این صورت در هر سال ۴۸ سفر و در مدت چهار سال باید ۱۹۲ سفر را تجربه کند.
هر چه هست به نظر میرسد در روزهایی که بیش از ۹۰ درصد از مشکلات مردم، معیشتی و اقتصادی است، انجام سفرهای استانی که فعلاً نتیجهای دربر نداشته، ضرورتی ندارد. رفتن به سفرهای استانی با هزینه میلیاردی در دوران محمود احمدینژاد بهاندازه کافی تکرار شد. بسیاری از ما شاهد بودیم که در روزهای آخر فعالیت دولت دهم، تعداد افرادی که برای دیدار رئیسجمهور وقت حاضر میشدند در مقایسه با روزهای اول کاهش محسوسی داشت، چراکه در عمل وضع معیشتی بسیاری بدتر هم شده بود.
با چنین نگاهی به نظر میرسد درصورتیکه دولت بیشترین تمرکز را روی تعاملات بینالمللی داشته باشد، بهتر میتواند قیمت دلار و کسبوکار را مدیریت کند. به نظر میرسد تغییر رویکرد دولت در حل گرفتاریهای معیشتی در شرایطی که به گفته کارشناسان یکی از مهمترین دلایل ریزش بازار سهام در ماههای اخیر مشخص نبودن برنامههای دولت در سیاستگذاریهای اقتصادی است، حتی بیش از سفرهای استانی بتواند بحران اینروزهای اقتصاد را حل کند.
Wednesday, 4 October , 2023