در همین حال، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران اخیرا با انتقاد از مواضع و اقدامات اروپاییها برای دخالت در امور داخلی ایران از طریق حمایت از ناآرامیها در ایران و ترغیب مردم برای اغتشاش در کشور تاکید کرد که برخی مقامات اروپایی به اهداف حزبی بیش از منافع ملی کشورشان توجه دارند.
به گزارش پایگاه خبری مردمی ها ، کشورهای اروپایی به پیروی از آمریکا، این روزها حجم فشارهای خود بر علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش دادهاند. تلاشهای همهجانبه و هماهنگ برای احضار سفرای ایرانی از یکسو و آماده شدن برای رایگیری جهت وارد کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی، از جمله اقدامات جهتدار و برنامهریزی شدهای است که همسو با تحرکات رژیم صهیونیستی در منطقه و همچنین اظهارات مسئولان آمریکایی، در دستور کار بازیگران اروپایی قرار گرفته است. این در شرایطی است که به تازگی و به رهبری برخی کشورهای اروپایی، جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون حقوق زنان سازمان بینالملل کنار گذاشته شد و همچنین در اقدامی دیگر، چاپ کاریکاتورهای توهینآمیز یک نشریه فرانسوی نیز موجبات خشم مقامهای ایرانی را فراهم کرد.
با این وجود، ایران در پایهریزی سیاستهای خارجی خود همواره سعی داشته است تا با وجود اختلافهای زیاد، حق ارتباطی خود را با کشورهای اروپایی حفظ کرده و تعامل با آنها را در برنامه کار خود قرار دهد. این رابطه اگر چه همواره به نوعی وجود داشته و حتی در مقاطعی، موجب بروز جانبداریهایی هر چند اندک، از سوی اروپا برای ایران و در برابر آمریکا شده است، اما هیچ گاه قابل اتکا نبوده و در حال حاضر نیز به حداقل میزان خود رسیده است. به نظر میرسد اروپاییها با درک از بین رفتن بازگشت به مذاکرات برجامی از سوی آمریکا در وضعیت کنونی، سعی دارند تا با دستمایه قرار دادن التهابات داخلی در ایران، به مواضع سرسختانه پیشین خود در برابر ایران بازگشته و با ایجاد فشار مضاعف، عرصه را بر جمهوری اسلامی ایران، تنگتر کنند.
در این زمینه شاید بتوان گفت که دولت جدید آلمان و وزیر خارجه آن یعنی خانم آنالنا بربوک، پیشتاز ایجاد موج جدیدی از فشارهای اروپایی بر علیه ایران به شمار میآید. این در حالی است که بربوک، روز دوشنبه این هفته اعلام کرد که سفیر ایران در این کشور را در محکومیت اعدامهای اخیر معترضان در ایران به وزارت خارجه فراخوانده است. به گزارش عربنیوز او در ادامه در اظهاراتی مدعی شد: «دولتی که به چنین اقداماتی میپردازد، آیندهای ندارد.» همچنین پایگاه خبری بارونز به نقل از بربوک نوشت: «ما سفیر ایران را به وزارت خارجه فراخواندیم تا به طور واضح شفاف سازیم که ترساندن مردمش و همچنین دو اعدام اخیر در ایران بدون عواقب باقی نخواهد ماند.»
در همین حال، به پیروی از اقدام آلمان، کشورهای انگلیس و فرانسه نیز در تصمیمی مشابه، سفرای ایران در کشورهای خود را احضار کرده و مراتب اعتراض خود را نسبت به نحوه برخورد با معترضان ایرانی اعلام کردند.به گزارش العربیه، جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «امروز نماینده ایران را احضار کردم تا قویا اعدامهای شنیعی که اخیرا شاهد آن بودیم را محکوم کنم.» وزارت خارجه فرانسه نیز اعلام کرد که برای محکومیت اعدامهای اخیر در ایران، وزیر خارجه ایران را احضار کرده است. با این وجود، روند این احضار سفرای ایرانی تنها به این موارد ختم نشد و پس از آن، کشورهای نروژ، دانمارک و هلند نیز در واکنش به اعدام دو تن از محکومان ناآرامیهای اخیر در ایران، سفرای ایران را به وزارت خارجه کشورشان احضار کردند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین روز گذشته با تکرار ادعاهای خود علیه ایران گفت: «ما به اعمال فشار بر ایران ادامه میدهیم.» او با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر بار دیگر ادعاهایی را علیه ایران تکرار کرد و خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شد. بربوک که از زمان آغاز فعالیت خود رویکردی به شدت ضد ایرانی در پیش گرفته است در پیام خود نوشت: «ما همچنان به افزایش فشار بر ایران بهویژه علیه سپاه پاسداران ادامه میدهیم. ما از ماه اکتبر تحریمهایی را علیه دهها نفر از سران این نهاد اعمال کردهایم. پول شما مسدود شده، تجارت شما دشوار و آزادی عملتان محدود شده است.»
او در توئیتی دیگر نوشت: «ما ابتکار عمل را با شرکای اتحادیه اروپا برای تهیه فهرستهای جدید در نشست بعدی شورای روابط خارجی در دست گرفتهایم. این برایمان کافی نیست. قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی از نظر سیاسی مهم و منطقی است.» وزیر امورخارجه آلمان همچنین نوشت: «موانع قانونی برای تروریستی اعلام کردن باید برطرف شود. از این رو، با اتحادیه اروپا تماس گرفتهایم تا شرایط را روشن کنیم. سپاه پاسداران در حال حاضر نیز به عنوان یک سازمان در اتحادیه اروپا تحریم شده است.»
در همین راستا، رهبران احزاب اکثریت پارلمان هلند نیز در نامهای مشترک، خواستار اعمال بسته تحریمی جدید اتحادیه اروپا علیه ایران شدند. به گزارش شبکه بلومبرگ، رهبران ده حزب پارلمان هلند از اتحادیه اروپا خواستند که با یک بسته تحریمی جدید، فشار بیشتری علیه ایران اعمال کند. رهبران این احزاب که نماینده اکثریت پارلمان هلند هستند، در نامهای مشترک که در روزنامه فولکس کرانت منتشر شده است، پیشنهاد کردهاند که سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا قرار بگیرد و مقامات ارشد ایران و خانوادههایشان به دلیل آنچه که «نقض حقوق بشر» عنوان شده است، تحریم شوند.
این درخواست پس از طرح مشابه پارلمان هلند که در ماه دسامبر تایید شد و پیش از نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در اواخر ژانویه مطرح میشود. پارلمان این کشور، در ماههای گذشته با مطرح کردن اظهاراتی درباره امور داخلی ایران، از دولت این کشور خواسته بود که لغو عضویت ایران در کمیته وضیعت زنان سازمان ملل را پیگیری کند.
در همین حال، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران اخیرا با انتقاد از مواضع و اقدامات اروپاییها برای دخالت در امور داخلی ایران از طریق حمایت از ناآرامیها در ایران و ترغیب مردم برای اغتشاش در کشور تاکید کرد که برخی مقامات اروپایی به اهداف حزبی بیش از منافع ملی کشورشان توجه دارند. امیرعبداللهیان در گفتوگو با همتای اسپانیایی خود با بیان اینکه همواره از تعامل با اروپا استقبال میکنیم، گفته بود: «این در حالی است که به ویژه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس از سال ۲۰۱۵ قادر نبودند توافق هستهای که یک تعهد بینالمللی بود را پس از اعمال تحریمها از سوی دولت ترامپ عملیاتی کنند.»
از سوی دیگر، سفیر ایران در اتریش نیز در واکنش به احضار سفرای ایران در برخی کشورهای اروپایی گفت: «آیا تا به حال نماینده رژیم اسرائیل را احضار کردهاید؟» عباس باقرپور در توییتی خطاب به اروپاییها نوشت: «آیا تا به حال نماینده رژیم اسرائیل را احضار کردهاید؟ برای جنایات وحشیانه مداوم آنها علیه کودکان و زنان؟ یا دیگرانی که دولتشان ۸۱ نفر را در یک روز اعدام کرد؟ مطمئناً نه، زیرا حقوق بشر فقط یک ابزار در جعبه ابزار سیاسی شماست.»
با این وجود فشارهای جدید کشورهای اروپایی بر ایران تنها به مواردی چون احضار سفرای ایرانی ختم نمیشود. در این مسیر یک عزم و هماهنگی جدی بین سران اروپایی به وجود آمده است که در یک اقدام مشترک و نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که قرار است در اواخر ژانویه برگزار شود، طرح وارد کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به گروههای تروریستی را به رای گذاشته و با تصویب احتمالی آن، فشارهای مضاعفی را بر ایران وارد کنند .
https://mardomiha.ir/?p=11809
Friday, 4 October , 2024