مرکز آمار در آخرین گزارش خود از شاخص قیمت مصرف‌کننده اعلام کرد که در آذر ماه سال جاری تورم سالانه با عبور از رقم 44درصد، به بالاترین سطح خود طی 10 سال گذشته رسیده و تورم ماهانه نیز با ثبت رقم 2.9درصد طی هشت ماه گذشته، رکورد زده است. این در حالی‌ست که ابراهیم رئیسی همچنان اصرار دارد که نرخ تورم در کشور کنترل شده است.

به گزارش پایگاه خبری مردمی ها،  روز چهارشنبه ششم دی ماه، مرکز آمار ایران گزارش داد که در آذر ماه ۱۴۰۲ شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور به عدد ۲۱۷ رسیده که نسبت به ماه قبل ۲٫۹درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۰٫۲درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۴۴٫۴درصد افزایش داشته است.به فاصله یک روز پس از انتشار این گزارش، رئیس دولت سیزدهم که برای شرکت در سیزدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به این شهر سفر کرده بود، مدعی شد فعالیت تجاری ایران در منطقه در ۴۰ سال گذشته رکورد زده و تلاش شده تمام عللی که موجب تورم‌ می‌شود، کنترل شود و حتما تورم‌ کاهشی خواهد شد. وی در ادامه افزود: ناترازی مالی، یکی از عوامل ایجاد تورم است اما آمار نشان‌دهنده کاهش تورم در کشور است.حال باید دید که گزارش اخیر مرکز آمار ایران تا چه حد با ادعای آقای رئیسی مبنی بر اینکه آمار نشان‌دهنده کاهش نرخ تورم در کشور است، همخوانی دارد.
افزایش ۱درصدی تورم نقطه به نقطه
براساس گزارش مرکز آمار ایران، منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در آذر ماه ۱۴۰۲ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور ۴۰٫۲درصد بوده یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴۰٫۲درصد بیشتر از آذر ماه ۱۴۰۱، برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌اند. طبق این آمار، تورم نقطه به نقطه آذر ماه ۱۴۰۲ در مقایسه با ماه قبل یک درصد افزایش داشته است.
تورم ماهانه،بالاترین نرخ در سال ۱۴۰۲
همچنین طبق تازه‌ترین گزارش مرکز آمار، نرخ تورم ماهانه کل کشور به ۲٫۹درصد رسیده است. این نرخ، بالاترین رکورد ثبت شده در هشت ماهه گذشته است. به بیان دیگر، آخرین باری که نرخ تورم ماهانه بالاتر از این سطح بوده به فروردین سال جاری برمی‌گردد. این اتفاق در مناطق شهری و روستایی نیز تکرار شده طوری‌که تورم ماهانه این مناطق در بالاترین سطح خود طی هشت ماه گذشته قرار گرفته است.
رکوردشکنی تورم سالانه خدمات نسبت به ۱۰ سال گذشته
همچنین طبق این گزارش، تورم سالانه خدمات در آذر ماه به ۳۹٫۵درصد رسیده است. این نرخ بالاترین رکورد به ثبت رسیده از اسفند سال ۹۲ تاکنون است. به عبارت دیگر، تورم سالانه خدمات در آذر امسال تقریبا رکورد ۱۰ ساله خود را شکسته است.
بالاترین تورم خوراکی در سال ۱۴۰۲ ثبت شد
مرکز آمار می‌گوید که از میان گروه‌های کالایی، تورم ماهانه خوراکی‌ها نیز به ۴٫۱درصد رسیده که اولین رکورد ثبت شده از ابتدای امسال است. به عبارت دیگر، این نرخ بالاترین تورم ماهانه خوراکی‌ها در سال ۱۴۰۲ است. همچنین تورم ماهانه سبزیجات و حبوبات در آذر سال جاری به ۱۴٫۴درصد رسیده که بالاترین نرخ ثبت شده از آذر سال ۹۹ تاکنون است. طبق این گزارش، از میان دهک‌های هزینه‌ای، تورم ماهانه خوراکی‌ها طی آذر سال جاری در دهک‌های اول تا ششم نیز بالاترین رکورد خود در سال ۱۴۰۲ را ثبت کرده است.
ثبت بالاترین تورم سالانه کالاهای غیرخوراکی در ۱۰ سال گذشته
طبق گزارش مرکز آمار ایران، تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در آذر ماه امسال ۲٫۳درصد ثبت شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که آذر ماه، چهارمین ماه سال جاری از لحاظ تورم ماهانه بالای غیرخوراکی‌هاست و رکورد قابل توجه کالاهای غیرخوراکی در تورم سالانه آنها هم در این ماه دیده شده است. به بیان دقیق‌تر، تورم سالانه اقلام غیرخوراکی و خدمات در آذر امسال ۴۱٫۴درصد ثبت شده که بالاترین نرخ ثبت شده در ۱۰ سال گذشته است.طبق این گزارش، تورم سالانه کالاهای بادوام نیز در آذر سال جاری به ۵۳٫۵درصد رسیده که بالاترین نرخ ثبت شده از آذر سال ۱۴۰۰ تا کنون است. تورم سالانه کالاهای کم‌دوام در آخرین ماه از پاییز امسال به ۵۱٫۸درصد رسیده که بالاترین رکورد ثبت شده از بهمن ۱۴۰۰ تاکنون است. تورم سالانه کالاها و خدمات عمومی در آذر ماه سال جاری هم به ۱۷٫۵درصد رسیده که بالاترین نرخ به ثبت رسیده از اردیبهشت ۱۴۰۰ تاکنون است.
سیاست کنترل تورم، شکست خورد
در همین رابطه «علی سعدوندی» از فعالان اقتصادی در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: سال کنترل تورم با شکست نسبی در تحقق هدف به پایان رسید.او با کلامی مزاح‌گونه خطاب به مقامات دولت سیزدهم عنوان کرد: ارز که کنترل شد، مسکن که نزولی شد، بورس را عامل تورم می‌دانستید و متوقف شد، رشد نقدینگی را که تا حدی کند کردید، بانک‌ها را که کنترل ترازنامه کردید، پس چه شد؟ انتظارات تورم کنترل نشد و بانک مرکزی با تحمیل هزینه فراوان، در تحقق هدف ناکام ماند.این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: ارز هست، زیاد هم هست ولی برای زیرساخت و کنترل تورم نیست.

مشاوره، انتخاب و