به گزارش پایگاه خبری مردمی ها،اما با این حال برخی جریانات و رسانههایشان این مهم را بر نتافتند و از همان روزهای نخست شروع به سنگ اندازی، هجمه و تخریب کردند. جایی که از همان ابتدا در هر انتصابی انتقادات تندی را به سمت رئیس جمهور روانه کردند و با لحنی هشدار گونه با وی سخن گفتند. چه اینکه در زمان معرفی کابینه و همچنین انتصاب دکتر محمود جواد ظریف به سمت معاونت راهبردی و همچنین ریاست مرکز بررسیهای استراتژیک شاهد حملات تندی علیه پزشکیان و دولتش بودیم و برخی از این رسانهها از اهانت، اتهام و تخریب هم باکی نداشتند. با این همه پزشکیان که میتوانست با تکیه بر پایگاه رای خود و حمایتی که از مردم دارد از جایگاه خود استفاده کرده و به سمت تشکیل دولت جناحی یکدست اصلاح طلب برود؛ اما این کار را نکرد و بنا را بر همگرایی، وحدت، اتحاد ، همدلی و در یک کلام وفاق ملی گذاشت تا با همکاری سایرین بتواند در صدد حل و فصل مشکلات کشور در حوزههای مختلف بر آید. چنانکه اگر به دولت چهاردهم وی نیز نظری بیفکنیم خواهیم دید که دولت پزشکیان به معنای واقعی کلمه فراجناحی است و به جای نگاه سیاسی به عملکرد و تخصص افراد پرداخته شده است. هر چند که روح حاکم بر دولت و سیاستها کاملا مشخص است اما این مساله تاثیری در کارکرد و عملکرد وزرا نخواهد داشت. اما در چنین شرایطی شاهدیم که بر خلاف رویکرد مثبت و سازنده رئیس جمهور پزشکیان برخی جریانات همچنان دست دوستی، همکاری و وحدت رئیسجمهور را پس میزنند و نگاهشان اینگونه است که یا آنچه ما میگوییم یا بازی را بر هم میزنیم. گویی اینکه برای این جماعت وفاق ملی و وحدت و اتحاد یا به عبارت بهتر منافع ملی اهمیت ندارد و همه چیز را در اهداف و منویات خود میبینند و اگر کسی در آن مسیر حرکت نکرد مجوز مییابند که وی را تخریب کنند. جالب اینکه امروز همه قوا در چارچوب وفاق ملی در کنار یگدیگر قرار گرفتهاند تا به حل مسائل کشور بپردازند، اما این جریانات و رسانههایشان هر چند محدود، اما صدای بلندی دارند و از قضا ید طولایی هم در سیاه نمایی،متشنج نمودن فضا و التهاب آقرینی دارند. اما روند حرکتی و عملکردی آنها طوری است که کاملا مشخص است چه هدفی را دنبال میکنند و هدف آنها نه دلسوزی برای کشور و منافع ملی بلکه اقدام در جهت نوعی انتقامگیری از مردم به جهت انتخاب این رئیس جمهور با این مختصات فکری و دولتمردانش است و در این میان اگر این تفرقه افکنیها و تحریبها موجبات بروز آسیبهایی برای کشور باشد هم برایشان ذرهای اهمیت ندارد. چنانکه اخیرا محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا گفته است:« سخنانی که تندروها درباره دولت میزنند، نقد نیست بلکه عقدهگشایی است. باند کاندیدای شکست خورده در انتخابات آمدهاند تا انتقام انتخابات را از پزشکیان بگیرد. رادیکالها قصد انتقاد به دولت را ندارند؛ آنها میخواهند دولت را وادار به عقبنشینی کند.»
* توهین به رئیس جمهور از رسانههای مکتوب تا صداو سیما
پیش از این حداقل از زمان انتخابات تا کنون روال این بود که اگر هم هجمه و تخریبی علیه مسعود پزشکیان و نفرات مدنظرش صورت می گرفت از سوی برخی رسانههای خاص با گرایش مشخص بود و صدا وسیما حداقل ار ظاهر همه را به وحدت و همدلی تریب میکرد، اما چندی است صدا و سیما که عنوان رسانه ملی را یدک میکشد و باید بنای بی طرفی و حمایت از دولت مستقر را داشته باشد در جایگاه یک حزب سیاسی مخالف دولت قرار گرفته و تمام قد به تخریب دولت و رئیس جمهور مشغول است. دولتی که مقرری و بودجه این سازمان را میدهد. چه اینکه چندی پیش پس از دستور رئیس جمهور درباره بازگشت اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاهها طرح وفاق ملی مسعود پزشکیان را مورد تمسخر و تخریب قرار دادند و اخیرا نیز دیگر پا را فراتر از حد خود گذاشته و به تخریب و اهانت به خود رئیس جمهور پرداختهاند. چنانکه روز شنبه در برنامه زنده تلویزیونی به اضافه یک؛ یک چهره به اصطلاح کارشناس در این برنامه حاضر شد و در اظهاراتی جنجالی با توهین به رئیس جمهور مستقر گفت: «شرممان میآید که بگوییم این شخصی که در کشورهای خارجی سخنرانی میکند رئیسجمهور ماست! میگوید ما با آمریکا برادریم؛ بابت این حرف از ملتهای عرب زبان عذرخواهی میکنیم» جالب اینکه این برنامه نه با تذکر و نه با هیچ اخطاری از جانب مدیران صدا وسیما نیز مواجه نشده است. گویی اینکه مدیران ارشد این سازمان با چنین رویکردی موافق و همراهند و بر خلاف گفته مقام معظم رهبری که فرمودند:« دولت را کمک کنید؛ موفقیت دولت پزشکیان موفقیت همه ماست» آنها نیز به دولت کمک میکنند اما در جهت معکوس. البته واقعا هم چیزی جز این از صدا وسیمایی که در اختیار پایداریهاست انتظار نمیرود. چرا که در ادوار گذشته نیز شاهد چنین برخوردهایی با روسای جمهور مستقر حجتالاسلام سید محمد خاتمی و حجتالاسلام حسن روحانی بودیم که چگونه انها را نیز آماج حملات خود قرار میداند. لذا اگر تلویزیون با دولت های غیر همسو چنین نکند باید تعجب کرد. پایداریچیها تمام هم و غم خود را برای این انتخابات گذاشتند تا به هر نحو ممکن پیروز شوند؛ اما حال که از مردم سیلی بدی خوردند نهایت تلاش خود را میکنند تا دولت را زمینگیر کنند تا موفق نشود. به قولی اگر پزشکیان رایی بالاتر نزدیک به ۲۰ میلیون مثل خاتمی یا روحانی آورده بود که خط پایداری در صدا وسیما امروز فصل سوم گاندو را برای پزشکیان استارت میزد. تصور میشد که با تغییر در معاونت سیاسی صداوسیما رویکردها مقداری تغییر کند، اما به نظر میرسد در صدا وسیمای جلیلی– جبلی در بر یک پاشنه میچرخد. پرسش اینجاست که اگر این اتفاق در دولت قبل نیز میافتاد همه اینگونه راحت از کنار آن عبور میکردند؟ در نهایت اینکه به نظر میرسد رئیس جمهور در تعامل با نهادهای بالادستی و مسئولان عالی کشور در خصوص اینگونه رفتارها گفت و گو کند تا نگاه وفاق گونه در این رسانه نیز حکمفرما شود و افراد مخالف وحدت و وفاق کنار بروند.
*واکنشها به توهین به رئیس جمهور
پس از انتشار اظهارات مهمان یک برنامه زنده و توهین به رئیس جمهور این مساله با واکنشهای مختلفی مواحه شد که در مهمترین آنها یک تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به نوع مواجهه صداوسیما با دولت چهاردهم پیشنهاد داد که دولت به شکل فوری درباره بودجه این سازمان تصمیم گرفته و صداوسیما را تحریم کنند. عباس عبدی با بیان اینکه رادیو و تلویزیون ایران رویکرد مشخص روایتمحوری در چارچوبی که خودشان تعیین میکنند دارد گفت: آنها صرفا آنچه در آن روایت جا بگیرد را بیان میکنند و حرفی خارج از آن روایت را کسی حق ندارد بیان کند. اگر در زمان آقای رئیسی کسی چنین حرفی را میزد برنامه تعطیل میشد و بارها عذرخواهی میکردند. شاید گوینده هم به وضعیت ناخواستهای دچار میشد. در حال حاضر هم کسی حق ندارد چنین حرفی که در این برنامه تلویزیونی گفته شد را درباره افراد مورد قبول این رسانه بگوید. وی تصریح کرد: چنین اظهاراتی شمشیر کشیدن به روی دولت از طرف رسانهای است که از پول ملت ارتزاق میکند. دولت باید در باره بودجه این رسانه تصمیمگیری کند. از سوی دیگر حسن آقا میری، سخنران مذهبی نیز در واکنش به توهین کارشناس صدا و سیما علیه پزشکیان در اینستاگرام متنی تند و تیز خطاب به رئیس صدا و سیما منتشر کرد که در بخشی از یادداشت او آمده است: شرم آور این است که دارید از مردم به خاطر مشارکتشان و انتخابشان انتقام میگیرد!
Friday, 1 November , 2024