به گزارش پایگاه خبری مردمی ها، حجتالاسلام و المسلمین مجید انصاری در «همایش بینالمللی داوری دعاوی ایران – ایالات متحده» که در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه وقوع انقلاب اسلامی اثرگذارترین و بزرگترین حادثه نیمهدوم قرن بیستم بود، اظهار کرد: این امر موجب تغییرات شگرفی شد. ماهیت انقلاب استبدادستیزی در داخل و مبارزه با استعمار خارجی و توجه به خواست ملت در کشور بود.
وی افزود: از جمله حوادث بسیار مهم در این سالها، تصرف سفارت آمریکا و پیامدهای بعدی آن بود که با پیگیری مسئولان وقت و هدایت امام راحل، موضوع به مجلس سپرده شد و متعاقب آن حلوفصل مسالمتآمیز دعاوی ایران و آمریکا مطرح شد و دیوان داوری دعاوی ایران – ایالات متحده شکل گرفت.
معاون حقوقی رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه حدود ۳۹۶۴ پرونده در این دیوان حلوفصل شده است، اظهار کرد: گنجینهای از دانش حقوقی تبلوریافته در میدان کارگزار تمامعیار میان یک کشور انقلابی مستقل مردمی با ابرقدرت بلامنازع سیاسی، حقوقی و اقتصادی همهجانبه به وقوع پیوسته است که این نکته اهمیت دستاوردها را بیشتر میکند.
انصاری یادآور شد: در این پروندهها برخی موارد را در کارگزار حقوقی شکست خوردیم، محکوم شدیم و از داراییها ما به نفع آمریکا برداشت شده است و در پارهای از موارد پیروزیهای بزرگی هم حقوقدانان ما داشتهاند که دستاوردهای مادی نیز برای ما به همراه آورده است.
معاون حقوقی رئیسجمهوری با بیان اینکه وقتی از قهرمانان ملی سخن میگوییم ابتدا نام قهرمانان عرصه دفاع و سالهای جنگ تحمیلی به ذهن میرسد که از جان خود برای حفظ تمامیت ارضی و امنیت کشور گذشتند، تاکید کرد: در عین حال قهرمانان ملی گمنام زیادی در عرصههای اقتصادی، دیپلماسی و حقوقی داریم که برای دفاع از عظمت، جایگاه و منافع ملی کشورمان در برابر ابهت طرفین دعاوی در سطح جهانی هرگز مقهور نشدند و به نتایجی درخشان دست یافتند.
وی یادآور شد: از میان پروندههای مفتوح میان ایران و آمریکا، ۱۷ پرونده دیگر بیشتر نمانده که برخی درهم ادغام شدهاند. از این میان تعدادی هم موارد جزئی است، هرچند برخی دیگر از پروندهها نیز چندان جزئی نیست.
انصاری با بیان اینکه باید از نتایج و تجربیات دیوان داوری برای استفاده دانشجویان حقوق بهره گرفت، اظهار کرد: چرخش بیشتر وکلا و داوران اعزامی و نوعی جوانگرایی در این عرصه از دیگر برنامههای ماست که از این ظرفیت برای اینکه دوستان در عرصه عمل بتوانند کار را بیشتر بیاموزند و توانمندی حقوقی خود را بیشتر کنند استفاده خواهیم کرد.
معاون حقوقی رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش، تصریح کرد: همچنان شاهدیم آمریکا و برخی کشورهای همراه او سر آشتی با کشور و مردم ما ندارند و از موضع تحکم سخن میگویند و ما نمیتوانیم دربرابر آنان دست بسته باشیم. ما در عرصه حقوقی همزمان با سایر اقدامات، باید در این بخش هم تقویت شویم.
وی تاکید کرد: متاسفانه نوعا در قراردادهای بینالمللی دستگاهها از ظرفیت حقوقدانان برتر ما کمتر استفاده میکنند که به تحمیل هزینههایی به کشور منجر میشود و میتوان آن هزینه را با کمک این حقوقدانان کاهش داد.
انصاری با بیان اینکه همانطور که رهبری انقلاب و رئیسجمهوری تأکید کردهاند ما سر جنگ و دعوا با هیچ کشوری نداریم، تصریح کرد: اگر هر کشوری از جمله امریکا بر پایه حقوق بینالملل و بر پایه به رسمیت شناختن ملت ایران و اراده آنان آمادگی مراوده قانونمند و عادلانه داشته باشد جمهوری اسلامی ایران هم آماده است. امیدواریم روزی جنگی در هیچ نقطه از جهان نباشد، اما نمیتوانیم در برابر جنگهای تحمیلی اقتصادی و تحریم دستبسته باشیم.
معاون حقوقی رئیسجمهوری همچنین اعلام کرد: انشاءالله نشستی را با حضور رئیسجمهور در سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی برگزار خواهیم کرد.
انصاری با محکومکردن جنایات جنگی رژیم اسرائیل در غزه و لبنان و سکوت مجامع بینالمللی، تاکید کرد: زمان آن رسیده است که جامعه حقوقی بینالمللی صرف از نظر از مسائل سیاسی به حرمت انسان و انسانیت اقدامی انجام دهند و در مقابل آنچه ناهنجاری محض است و به هنجاری در جهان بدل شده، واکنشی نشان دهند و گامی در این زمینه بردارد.
Wednesday, 22 January , 2025