مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهارنظری توافق هسته‌ای را از حوادث اخیر ایران جدا توصیف کرد، اما گفت که تحول تازه‌ای در مذاکرات وین رخ نداده است.
به گزارش پایگاه خبری مردمی ها ، جوسپ بورل روز جمعه در حاشیه نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت در آلمان این مطلب را بیان و ادعا کرد: مذاکرات در بن بست قرار دارد و هیچ چیز جدیدی وجود ندارد.
وی در تداوم جو سازی مقامات غربی به بهانه مسائل حقوق بشری مدعی شد: باید حمایت قوی خود را از تظاهرکنندگان و به ویژه زنان [در ایران] از تلاش برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته ای متمایز کنیم.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سپس ادامه داد: امروز وزرای امور خارجه گروه هفت درباره وضعیت آفریقا، ایران و آسیای مرکزی گفتگو خواهند کرد. وی با تکرار اظهارات مداخله‌جویانه درباره حوادث ایران افزود: من با وزیر امور خارجه ایران [حسین امیرعبداللهیان] گفت‌وگو و محکومیت اتحادیه اروپا را به دلیل سرکوب تظاهرکنندگان در پی کشته شدن مهسا امینی اعلام کردم.
بورل اشاره کرد که اتحادیه اروپا در این زمینه و همچنین ادعای بکارگیری پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده، تحریم‌هایی را وضع کرده است. وی در تداوم اتهامات غرب مدعی شد که ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین نقض قطعنامه سازمان ملل بشمار می‌رود.
این مقام اروپایی با اشاره به حمایت ادعایی غرب از معترضان ایرانی و مردم اوکراین تکرار کرد: از ایران می‌خواهیم که از ارائه تسلیحات به روسیه خودداری کند. ایران آن را رد می‌کند، اما اوکراینی‌ها شواهدی مبنی بر استفاده از پهپاد ارائه می‌دهند.
جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای به‌کارگیری در جنگ اوکراین رد کرده است. حسین امیر عبداللهیان دو روز پیش در گفت‌وگو با بورل تصریح کرد: مواضع تند برخی مقامات اروپا، مروج خشونت و ترور در داخل اروپا هم شد و این یعنی به نام حقوق بشر ، تهدید امنیت اروپا بدست برخی رهبران تندروی اروپا رقم خورد.
وزیر امور خارجه با اشاره به مکالمه تلفنی اخیر خود با همتای اوکراینی، بار دیگر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص جنگ اوکراین و لزوم پایان جنگ و آتش بس تکرار نمود.
امیرعبداللهیان درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار آمادگی دارد. ما نظرات خودمان را با رویکردی سازنده و رو به جلو به طرف آمریکایی ارائه کردیم.
 مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده در وین به مرحله‌ای رسیده است که چنانچه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده برجام مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.